Öljyntuottajamaat sopuun tuotantoleikkauksista – Meksiko vielä ulkopuolella

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin hintasodan ja koronaviruspandemian seurauksena. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Keskeiset öljyntuottajamaat ovat päässeet sopuun tuotantoleikkauksista, kertoo öljynviejämaiden järjestö Opec. Leikkausten tarkoituksena on hillitä öljyn hinnan laskua.

Tuotantoa on määrä vähentää yhteensä kymmenen miljoonaa tynnyriä päivässä touko-kesäkuussa. Loppuvuonna leikkaus olisi kahdeksan miljoonaa tynnyriä päivässä.

Meksiko on toistaiseksi jättäytynyt sopimuksen ulkopuolelle, mutta tullakseen voimaan päätös tarvitsee myös sen tuen. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Meksikolta vaaditaan 400 000 tynnyrin tuotantoleikkauksia päivässä, mihin maa ei Opecin isännöimässä kokouksessa suostunut. Myöhemmin Meksikon energiaministeri Rocio Nahle Garcia tviittasi , että maa voisi vähentää tuotantoa 100 000 tynnyrillä.

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin hintasodan ja koronaviruspandemian seurauksena. Myöhemmin tänään Saudi Arabia isännöi G20-maiden energiaministerien virtuaalikokousta, jonka aiheina ovat myös öljyntuotanto ja koronakriisi. Opecin on määrä arvioida tilannetta ja leikkausten vaikutuksia kokouksessa 10. kesäkuuta.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut