Tärkeimmät öljyntuottajamaat sopivat tuotannon vähentämisistä

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin koronaviruspandemian sekä Saudi-Arabian ja Venäjän välisen hintasodan takia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tärkeimmät öljyntuottajamaat sopivat sunnuntaina öljyntuotannon vähentämisistä toukokuun alusta lähtien, kertoo Kuwaitin öljyministeri Khaled al-Fadhel Twitterissä.

Ministerin mukaan tuotantoa vähennetään lähes 10 miljoonaa öljytynnyriä päivässä. Meksikon energiaministeri Rocio Nahle tarkensi Twitterissä, että vähennys on 9,7 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Öljynviejäjärjestö Opec ja muun muassa Venäjä pitivät sunnuntaina videokokouksen, joka oli viimeinen yritys sementoida perjantaina saavutettu sopu, jonka ulkopuolelle Meksiko jäi. Tuolloin Meksiko ei hyväksynyt sille asetettua vähennystavoitetta.

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin koronaviruspandemian sekä Saudi-Arabian ja Venäjän välisen hintasodan takia. Tuotantovähennyksillä halutaan vahvistaa öljyn hintaa.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut