Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentoyhtiö Norwegianin tytäryhtiöt Ruotsissa ja Tanskassa konkurssiin

Halpalentoyhtiö Norwegianin tytäryhtiöt Ruotsissa ja Tanskassa hakeutuvat konkurssiin, Norwegian kertoo tiedotteessa . Tytäryhtiöissä on työskennellyt lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa.

Neljän tytäryhtiön hallitukset päättivät konkurssihakemusten jättämisestä tänään.

Lähes kaikki Norwegianin lennot on tällä hetkellä peruttu koronavirustilanteen takia. Norwegianin mukaan tytäryhtiöillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hakeutua konkurssiin, vaikka toimia kulujen karsimiseksi on tehty.

– Koronaviruksella on ollut ennennäkemätön vaikutus lentoyhtiöihin. Olemme tehneet kaiken voitavan välttääksemme tämän viimeisen vaihtoehdon, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram.

Norwegianin mukaan se voi Norjassa turvautua lomautusjärjestelyyn, joissa valtio maksaa kaikki lomautusjakson aikana kertyvät kulut. Samanlaista mahdollisuutta ei yhtiön mukaan ole Ruotsissa ja Tanskassa.

Ennen koronaa murheena Boeingin turmakonemalli

Maaliskuussa Norjan hallituspuolueet päättivät laajasta tukipaketista koronaviruksen kolhimalle ilmailualalle. Osana pakettia Norwegianille kohdistettiin lainatakauksia kolmen miljardin Norjan kruunun eli noin 250 miljoonan euron arvosta.

Norwegian oli kamppaillut talousvaikeuksissa jo ennen koronakriisiä. Viime vuonna yhtiö joutui muun muassa vuokraamaan varakalustoa, jolla korvattiin lentokiellossa olevia Boeingin 737 Max -koneita. Turmakonemalli on ollut maailmanlaajuisessa lentokiellossa viime vuoden keväästä lähtien kahden ison lento-onnettomuuden seurauksena.