VR:n junien matkamäärät vähentyneet noin 90 prosenttia koronakriisin takia

Matkamäärien palautumiseen normaaliksi liittyy VR:n mukaan paljon epävarmuutta. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

VR kertoo junien matkamäärien vähentyneen noin 90 prosenttia sekä kauko- että lähijunaliikenteessä koronakriisin takia. Yhtiö arvioi alkuvuoden liiketoimintakatsauksessaan, että VR Groupin liiketoiminnan volyymit ja taloudellinen tulos pienentyvät merkittävästi kuluvan vuoden aikana.

Vaikka vaikutusten odotetaan jäävän väliaikaisiksi, matkamäärien palautumiseen normaaliksi liittyy VR:n mukaan paljon epävarmuutta.

– Vielä alkuvuonna kaukoliikenteen matkamäärien kasvu oli lupaavaa. Koronapandemian vaikutukset alkoivat näkyä rautateillä erityisesti maaliskuun puolivälin jälkeen, kun hallitus linjasi poikkeusolojen toimenpiteistä Suomessa, sanoo VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson tiedotteessa.

Janssonin mukaan kriisin syvyys ja kesto ovat vaikeasti ennustettavia, mikä tekee supistamistoimien mitoittamisen vaikeaksi.

VR on supistanut kauko- ja lähijunaliikennettään ja ilmoittanut koko konsernin henkilöstöä koskevista lomautussuunnitelmista. Koronakriisin takia Venäjän-liikenne keskeytyi ja yöjunaliikenne jäi tauolle. Maaliskuussa VR ilmoitti myös kaukojunaliikenteen ja asemien ravintolapalveluiden sulkemisesta toistaiseksi.

VR Groupin liikevaihto laski tammi-maaliskuussa 4,5 prosenttia vuoden takaisesta noin 231 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen liikevoitto laski 26 prosenttia noin 10 miljoonaan euroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.