Tänään luvassa sadekuuroja eri puolilla maata, lämpötila etelässä 10 asteen tienoilla

Luvassa on paikallisia sadekuuroja, kertoo Ilmatieteen laitos. ONNI OJALA / LEHTIKUVA

STT

Eri puolilla maata saadaan tänään paikallisia sadekuuroja. Ilmatieteen laitoksen mukaan idässä voi myös ukkostaa päivällä.

Sää on maan etelä- ja keskiosassa vaihtelevan pilvinen ja aamulla myös paikoin sumuinen. Lämpötila on kymmenen asteen tienoilla ja nousee ylimmillään 15 asteeseen.

Maan pohjoisosassa maanantai on pilvinen. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on enimmäkseen poutaa, mutta Lapissa saadaan paikoin vesisadetta.

Pohjois-Lapissa tulee räntä- ja vesisadetta, mikä muuttaa ajokelin paikoin huonoksi.

Lämpötila Pohjois-Suomessa on yhden ja kymmenen asteen välillä.

Huhtikuun säät olivat tavanomaisia, aurinko paistoi etelärannikon tuntumassa

Kevät eteni hitaasti huhtikuussa, joka Ilmatieteen laitoksen mukaan oli säiden puolesta melko tavanomainen. Etelärannikon läheisyydessä aurinko kuitenkin paistoi keskimääräistä enemmän, kun muualla maassa auringonpaistetta saatiin sitä vähemmän.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan huhtikuun keskilämpötila oli suuressa osassa maata tavanomainen. Maan pohjoisosassa oli paikoin hieman keskimääräistä viileämpää ja etelä- sekä länsirannikoilla taas hieman lämpimämpää.

Kuukauden ylin lämpötila oli 17,5 astetta. Se mitattiin Hattulan Lepaassa Kanta-Hämeessä huhtikuun 7. päivänä. Alin lämpötila oli 27,2 pakkasastetta, joka mitattiin Sodankylän Vuotsossa huhtikuun 5. päivänä.

Sadekertymä jäi suuressa osassa maata hieman keskimääräistä pienemmäksi. Ainoastaan länsirannikon läheisyydessä satoi vähän tavanomaista enemmän. Eniten huhtikuussa satoi Vihdissä, jossa vettä satoi yhteensä 57,6 millimetriä. Kuukauden pienin sademäärä oli puolestaan Enontekiön Näkkälässä, jossa sadetta kertyi 8,9 millimetriä.

Ilmatieteen laitos kertoo, että lunta oli huhtikuun päättyessä edelleen harvinaisen paljon Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa. Osassa Keski-Lappia lunta oli vielä selvästi yli metrin. Tämä on poikkeuksellisen paljon, eli vastaava toistuu keskimäärin harvemmin kuin kerran 30 vuodessa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut