Linnanmäki avaa ovensa kesäkuussa, Särkänniemi odottaa tarkempia ohjeita

Linnanmäki avaa ovet 12. kesäkuuta, useat muut huvipuistot eivät ole vielä ilmoittaneet avaamisesta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Linnanmäen huvipuisto avaa ovensa yleisölle 12. kesäkuuta. Huvipuisto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Valtioneuvosto linjasi 4. toukokuuta, että alueellisesti rajatut ulkotilat, kuten huvipuistot, voivat olla avoinna kesäkuun alusta alkaen. Turvallisuus tulee varmistaa rajaamalla asiakasmääriä, noudattamalla turvavälejä ja huolehtimalla hygieniasta.

Linnanmäen mukaan asiakasmääriä rajataan ohjeiden mukaisesti ja turvavälit huomioidaan kaikessa toiminnassa. Turvavälit eivät koske samassa seurueessa olevia henkilöitä.

Korkeasaari on ilmoittanut avaavansa ovensa 1. kesäkuuta. Eläintarhan sisätilat pidetään kuitenkin vielä suljettuina, ja kävijämääriä ollaan valmiita rytmittämään tarpeen mukaan.

Kaikki huvipuistot eivät aio avata oviaan vielä kesäkuussa. Esimerkiksi Tampereella toimiva Särkänniemi ei ole vielä tehnyt päätöstä oviensa avaamisesta.

– Odotamme vielä tarkempia ohjeita. Kun avaamme, teemme sen vastuullisesti, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan on tärkeää, että ohjeet käydään tarkasti läpi ennen ovien avaamista.

– Ensin katsotaan viranomaisten ohjeet ja katsotaan, että olemme ymmärtäneet ne oikein. Vaikka kovasti haluaisimme jo avata ovet, vielä tarvitaan malttia.

Kouvolassa toimiva Tykkimäki ja Alahärmässä sijaitseva Powerpark eivät toistaiseksi ole ilmoittaneet oviensa avaamisesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut