Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnanmäki avaa ovensa kesäkuussa, Särkänniemi odottaa tarkempia ohjeita

Linnanmäen huvipuisto avaa ovensa yleisölle 12. kesäkuuta. Huvipuisto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Valtioneuvosto linjasi 4. toukokuuta, että alueellisesti rajatut ulkotilat, kuten huvipuistot, voivat olla avoinna kesäkuun alusta alkaen. Turvallisuus tulee varmistaa rajaamalla asiakasmääriä, noudattamalla turvavälejä ja huolehtimalla hygieniasta.

Linnanmäen mukaan asiakasmääriä rajataan ohjeiden mukaisesti ja turvavälit huomioidaan kaikessa toiminnassa. Turvavälit eivät koske samassa seurueessa olevia henkilöitä.

Korkeasaari on ilmoittanut avaavansa ovensa 1. kesäkuuta. Eläintarhan sisätilat pidetään kuitenkin vielä suljettuina, ja kävijämääriä ollaan valmiita rytmittämään tarpeen mukaan.

Kaikki huvipuistot eivät aio avata oviaan vielä kesäkuussa. Esimerkiksi Tampereella toimiva Särkänniemi ei ole vielä tehnyt päätöstä oviensa avaamisesta.

– Odotamme vielä tarkempia ohjeita. Kun avaamme, teemme sen vastuullisesti, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan on tärkeää, että ohjeet käydään tarkasti läpi ennen ovien avaamista.

– Ensin katsotaan viranomaisten ohjeet ja katsotaan, että olemme ymmärtäneet ne oikein. Vaikka kovasti haluaisimme jo avata ovet, vielä tarvitaan malttia.

Kouvolassa toimiva Tykkimäki ja Alahärmässä sijaitseva Powerpark eivät toistaiseksi ole ilmoittaneet oviensa avaamisesta.