Verho syttyi palamaan Viitasaaren terveyskeskuksen potilashuoneessa – hoitajat sammuttivat palon

Päivystävän palomestarin mukaan tapaus on harvinainen. Jos sairaaloissa on paloja sattunutkin, ne ovat syttyneet keittiössä eivätkä potilashuoneessa. Johanna Vuonokari / LEHTIKUVA

STT

Viitasaaren terveyskeskuksen vuodeosaston potilashuoneessa sattui tulipalo torstain vastaisena yönä, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Potilashuoneen katosta roikkuva, vuoteita erottava verho syttyi palamaan puolenyön aikaan. Työvuorossa olleet hoitajat havaitsivat palohälytyksen ja saivat palon sammumaan nopeasti jauhesammuttimella. He myös evakuoivat kaksi potilasta palohuoneesta sekä kaksi potilasta viereisestä huoneesta.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, ja materiaaliset vahingotkin jäivät pieniksi. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vuodeosaston savutuuletus.

Evakuoiduille neljälle potilaalle on löydetty korvaavat potilaspaikat.

Päivystävä palomestari Henri Vänni kehui hoitajia oikeaoppisesta ja ripeästä toiminnasta. Palo saatiin sammumaan niin nopeasti, ettei edes sprinkleri ehtinyt laueta. Näin vältyttiin vesivahingoiltakin.

– Viimeksi viime syksynä Viitasaaren terveyskeskuksessa oli paloharjoitus koko henkilökunnan kanssa, ja ollaan säännöllisesti järjestetty harjoituksia. Se edesauttoi ripeään toimintaan, Vänni kertoi.

Vännin mukaan tapaus on harvinainen. Jos sairaaloissa on paloja sattunutkin, ne ovat syttyneet keittiössä eivätkä potilashuoneessa.

– 40 vuotta olen potkinut näitä renkaita, eikä ole oikeaa syttymää sattunut sairaalassa tai vanhainkodissa.

Palon syttymissyytä tutkitaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut