Ruotsalaissyyttäjä antaa ensi viikolla päätöksensä Olof Palmen murhatutkinnassa

Palme-arkistohuoneen hylly Tukholman pääpoliisiasemalla. Kuva otettu helmikuussa 2016. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsissa syyttäjä antaa ensi viikolla päätöksensä vuonna 1986 murhatun pääministerin Olof Palmen tapauksen tutkinnassa. Päätös on määrä antaa keskiviikkona 10. kesäkuuta.

Syyttäjä Krister Petersson on aiemmin kertonut, että hänen aikomuksenaan on joko nostaa syyte tai ilmoittaa tutkinnan lopettamisesta. Petersson kertoi perjantaina, että aikoo kertoa ensi keskiviikkona päätöksestään tutkinnanjohtaja Hans Melanderin kanssa etänä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Syyttäjä vihjasi aiemmin tänä vuonna tv-haastattelussa pystyvänsä kertomaan, kuka murhasi Palmen Tukholmassa vuonna 1986.

Palmen murhaan syylliseksi on jo tuomittu kertaalleen yksi henkilö, Christer Pettersson, joka kuitenkin vapautettiin myöhemmin. Pettersson kuoli vuonna 2004.

Vuosien varrella Palmen murhasta on epäilty niin kurdien PKK-liikettä kuin Etelä-Afrikan rotusortohallinnon tiedustelupalveluakin.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut