KHO: Helsingin kaupunki sai kieltää röyhyttelyn sikariklubilla, jonka tiloissa siivoojat työskentelivät säännöllisesti

KHO:n mukaan sikariklubin tiloja oli pidettävä tupakkalaissa tarkoitettuna työntekijöiden käytettävissä olevana tilana, jossa tupakointi on lain mukaan kielletty. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin kaupungin ympäristöterveysyksikön päällikkö sai kieltää tupakoinnin yksityisen sikariklubin tiloissa, joissa kävi ulkopuolisen yrityksen työntekijöitä säännöllisesti siivoamassa. Korkein hallinto-oikeus (KHO) antoi tänään päätöksen asiasta.

KHO:n mukaan sikariklubin tiloja oli pidettävä tupakkalaissa tarkoitettuna työntekijöiden käytettävissä olevana tilana, jossa tupakointi on lain mukaan kielletty.

KHO myös katsoi, että tupakansavun pinttyminen tilojen pintamateriaaleihin, tekstiileihin ja huonepölyyn voi aiheuttaa haitallista altistusta säännöllisen siivoustyön tekijöille. Oikeuden mukaan sillä ei ollut merkitystä, että siivoaminen ja tupakointi eivät tapahtuneet samanaikaisesti ja että klubin tilat tuuletettiin.

KHO:n mukaan siivousta sikariklubin tiloissa ei voinut myöskään rinnastaa laissa tarkoitetun erillisen tupakointitilan siivoamiseen.

Kaupungin ympäristöterveysyksikön päälliköllä oli KHO:n mukaan valtuudet kieltää tupakointi klubin tiloissa. Kiellon antamiselle ei oikeuden mukaan ollut esteenä työsuojeluviranomaisen mahdollinen toimivalta antaa määräyksiä tupakasta aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi.

Sikariklubin omistava yhtiö oli valittanut tupakointikiellosta ensin hallinto-oikeuteen ja sen jälkeen KHO:een. Päätöksellään KHO hylkäsi yhtiön valituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.