Moottori: Traficom lopettaa mobiiliajokortin kehittämisen

Mobiiliajokortin sisältävä Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäistä kertaa joulukuussa 2017. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lopettaa mobiiliajokortin sisältävän Autoilija-sovelluksen kehittämisen, kertoo aikakauslehti Moottori . Päätöksen taustalla on viraston koronavirusepidemian aikana heikentynyt taloustilanne.

– Koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten vuoksi olemme arvioineet taloudellista tilannettamme emmekä tällä hetkellä pysty kehittämään tätä sovellusta, Traficomin ylijohtaja Olli Lindroos perustelee päätöstä lehdelle.

Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäistä kertaa joulukuussa 2017. Toukokuussa 2019 sovelluksesta avattiin rajattu beta-versio ja sillä oli noin 40 000 käyttäjää. Sovelluksen beta poistettiin käytöstä helmikuussa 2020, mutta uuden version kehittämistä jatkettiin kesäkuuhun asti.

Lindroosin mukaan Autoilija-sovellus on katsottu sellaiseksi, jonka kehittämistä ei ole pakko jatkaa nyt. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, että sovelluksen kehittämistä jatkettaisiin myöhemmin.

– Voimme hyödyntää jo tehtyä työtä, kun sovelluksen kehittäminen katsotaan taas mahdolliseksi. Mitään aikataulua projektin mahdolliselle jatkamiselle emme kuitenkaan pysty tässä taloustilanteessa antamaan, Lindroos sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriön tammikuussa 2019 julkaiseman tiedotteen mukaan mobiiliajokortti olisi mobiililaitteeseen ladattava vapaaehtoinen ja maksuton lisäpalvelu perinteisen ajokortin rinnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.