Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköksi Rinteen valtiosihteerinä toiminut Raimo Luoma

Työ- ja elinkeinoministeriön seuraava kansliapäällikkö on ministeriössä aiemmin osastopäällikkönä toiminut Raimo Luoma.

Hallitus päätti nimityksestä valtioneuvoston yleisistunnossa tänään. Luoman kausi on viisivuotinen, ja se alkaa lokakuussa.

Luoma toimi aiemmin Antti Rinteen (sd.) hallituksen korkeimpana poliittisena avustajana. Hänet nimitettiin pääministerin valtiosihteeriksi viime kesäkuussa Rinteen hallituksen aloittaessa. Luoma siirtyi valtiosihteeriksi Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan paikalta.

Aikaisemmin Luoma on työskennellyt Rinteen valtiosihteerinä jo vuonna 2014, kun Rinne toimi valtiovarainministerinä Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) hallituksissa. Luoma on myös toiminut pitkään asianajajana, ministeriö kertoo tiedotteessaan.

Luoma lähti valtiosihteerin tehtävästä viime joulukuussa, kun Rinne erosi pääministerin paikalta ja hänen tilalleen nousi Sanna Marin (sd.). Luoma kertoi tuolloin, että häntä ei pyydetty lähtemään, eikä lähtö ollut kannanotto uuteen pääministeriin.

Nykyinen kansliapäällikkö ei hakenut jatkokautta

Kansliapäällikkö on kunkin ministeriön korkein virkamies, ja hän johtaa ministerin apuna ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa. Nykyinen kansliapäällikkö Jari Gustafsson ei hakenut jatkokautta, vaan hän palaa suurlähettilään tehtäviin. Aiemmin Pekingissä ja Tokiossa palvellut Gustafsson lähtee ministeriössä viettämänsä viisivuotiskautensa päätyttyä Ateenaan.

Mediatietojen mukaan Luoman nimityksestä oli tarkoitus päättää jo toukokuun lopussa, mutta tuolloin työministeri Tuula Haatainen (sd.) veti asian pois käsittelystä viime tipassa tiettävästi hallituskumppani keskustan pyynnöstä.

Virkaa haki 12 henkilöä, ministeriö kertoo.