Pohjois-Korea jatkoi sanasotaa USA:n kanssa Trumpin ja Kimin tapaamisen vuosipäivänä

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat sekä vuosina 2018 että 2019. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korean mukaan tasan kaksi vuotta sitten tapahtunut maan johtajan Kim Jong-unin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kohtaaminen ei ole poikinut mitään hyvää.

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Son-gwon syytti Yhdysvaltoja tekopyhyydestä todeten, että kahden vuoden takainen toiveikkuus on vaihtunut "synkäksi painajaiseksi".

– Pahinta tekopyhyyttä ovat tyhjät lupaukset. Emme tule enää milloinkaan tarjoamaan Yhdysvaltain johdolle jotain saamatta mitään vastineeksi, Ri sanoi valtiollisen KCNA-uutistoimiston mukaan.

Pohjois-Korea on odottanut lievennyksiä rajuihin talouspakotteisiin, mutta maa ei ole juuri edistynyt ydinaseriisunnassaan.

Pohjois-Korea uhkasi alkuviikosta katkaista kaikki yhteydet naapurimaahansa Etelä-Koreaan. Yhdysvallat paheksui ilmoitusta, minkä jälkeen Pohjois-Korea kehotti Yhdysvaltoja keskittymään omiin tuleviin asioihinsa, muun muassa presidentinvaaleihin.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut