Yrityksiä haettiin alkuvuonna konkurssiin reippaasti enemmän kuin vuosi sitten

Vireille pantujen konkurssien määrä muun muassa teollisuuden ja kaivostoiminnan sekä rakentamisen päätoimialoilla. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-toukokuussa 5,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Konkursseja pantiin vireille 1 188.

Henkilökunnan määrä konkurssiyrityksissä ja -yhteisöissä on lähes 5 700, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Määrä sen sijaan väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Tilastokeskus huomauttaa, ettei konkurssin vireilletulo läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssia ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

Konkurssi on oikeudenkäyntinä mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut