IS: Huoltovarmuuskeskuksessa tiedettiin Sarmasteen veroveloista, mutta tämän yritykselle maksettiin silti miljoonia

Huoltovarmuuskeskus (HVK) tiesi suojavarustekauppoja tehdessään Onni Sarmasteen yhtiön veroveloista, mutta maksoi silti yhtiölle miljoonia, uutisoi Ilta-Sanomat (IS). Lehti perustaa tietonsa HVK:n hallituksen tilaamaan raporttiin, joka lehden mukaan laadittiin HVK:n sisäiseen käyttöön. IS:n mukaan selvitykseen on haastateltu Huoltovarmuuskeskuksen työntekijöitä.

Lehden mukaan raportista käy ilmi, että Sarmasteen LDN Legal Partners -yritykselle belgialaiseen rahansiirtopalveluun tehty maksu oli jäädytetty. Sarmaste vakuutti, että lähes viiden miljoonan euron maksu palautuisi HVK:lle.

Sarmaste pyysi, että maksu suoritettaisiin hänen toisen yrityksensä Finance Group Helsingin suomalaiselle tilille. HVK:n tietoon tuli, että kyseisellä yrityksellä oli ainakin 10 000 euroa verovelkaa. IS:n mukaan raportissa kerrotaan, että HVK:n silloinen perustuotanto-osaston johtaja Jyrki Hakola pohti asiaa ja tuli siihen tulokseen, että uusi maksu voidaan suorittaa velasta huolimatta, vaikka aiempi maksu ei ollut vielä palautunut HVK:lle.

Raportin mukaan HVK:ssa myös tiedettiin, että Tiina Jylhän yrityksellä ei ollut arvonlisäverotunnistetta eikä luottoluokitusta, lehti kirjoittaa.

HVK on ollut kuluvana vuonna usein otsikoissa jouduttuaan myllytyksen kohteeksi epäonnistuneiden suojavarustekauppojen jälkeen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut