Trump jatkaa ja laajentaa työlupakieltoa vuoden loppuun saakka

Päätös on jatkoa aiemmin keväällä määrätylle 60 päivän kiellolle myöntää työlupia muille kuin Yhdysvaltojen kansalaisille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päättänyt jatkaa ulkomaalaisten työlupakieltoa vuoden loppuun asti. Trump päätti aiemmin keväällä jäädyttää ulkomaalaisten työlupien myöntämisen 60 päivän ajaksi.

Uusi päätös ulottuu nyt myös koskemaan viisumeita, joita on myönnetty laajasti teknologiateollisuuden parissa työskenteleville ulkomaalaisille. Valkoisen talon virkamies kertoi toimittajille, että Trumpin päätös vapauttaa 525 000 työpaikkaa.

– Presidentti Trump yrittää saada amerikkalaiset takaisin töihin niin nopeasti kuin mahdollista, nimettömänä pysytellyt virkamies sanoi.

Teknologiateollisuudessa työskentelevien ohella Trumpin ratkaisu vaikuttaa myös matalapalkkaisemmilla aloilla työskentelevien viisumeihin.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai kirjoitti Twitterissä olevansa pettynyt Trumpin päätökseen.

– Maahanmuutto on vaikuttanut huomattavasti Amerikan taloudelliseen menestykseen, ja tehnyt siitä maailman johtavan teknologiavaltion, Pichari kirjoitti.

Trump on puhunut virkakautensa aikana paljon vahvan talouden puolesta, mutta nyt tehdyllä päätöksellä Trumpin on arvioitu pyrkivän parantamaan asemiaan marraskuussa pidettäviä presidentinvaaleja ajatellen.

Koronaviruspandemian vuoksi työttömyysaste on Yhdysvalloissa noussut 13,3 prosenttiin. Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtaja Jerome Powell on arvioinut työttömyysasteen olevan vuoden lopussa vielä 9,3 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut