Kim Jong-un pisti sotilaalliset toimet Etelä-Koreaa vastaan jäihin

Koreoiden välit olivat kiristyneet viime aikoina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on keskeyttänyt sotilaalliset toimintasuunnitelmat Etelä-Koreaa vastaan, uutistoimisto KCNA kertoi keskiviikkona.

Uutistoimiston mukaan asiasta päätettiin tiistaina järjestetyssä sotilaallisen keskuskomitean kokouksessa. KCNA ei kertonut asiasta sen yksityiskohtaisemmin.

Sovittelevat eleet Pohjois-Korealta ovat epätavallisia. Koreoiden välit olivat kiristyneet viime aikoina muun muassa Etelä-Koreasta lähetettyjen propagandalehtisten takia, joissa on arvosteltu Pohjois-Korean hallintoa.

Välien tulehtumisen seurauksena Pohjois-Korea räjäytti maiden välisen yhteydenpitotoimiston viime viikon tiistaina. Päivää myöhemmin se hylkäsi Etelä-Korean ehdotuksen neuvotteluista kriisiin liennyttämiseksi "pahantahtoisena ja tahdittomana".

Pohjois-Korea ilmoitti tuolloin, että se sijoittaa joukkoja maiden välisen demilitarisoidun vyöhykkeen läheisyyteen sekä miehittää vyöhykkeen vartioasemat. Joukot vedettiin asemilta pois pari vuotta sitten Koreoiden välisen sopimuksen nojalla.

Äänenpainot olivat viime aikoina koventuneet myös Etelä-Koreassa. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korean vastaus neuvottelutarjoukseen oli "ennennäkemättömän törkeä". Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in totesi, ettei maa tule enää suvaitsemaan Pohjois-Korean kohtuuttomia tekoja ja sanoja.

---

Lähteenä myös AFP.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut