WHO odottaa koronatartuntojen ylittävän 10 miljoonan rajapyykin ensi viikolla

Tilanne on synkkä esimerkiksi Brasiliassa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maailman terveysjärjestö WHO odottaa koronatartuntojen ylittävän 10 miljoonan rajapyykin maailmanlaajuisesti ensi viikon kuluessa.

Lisäksi järjestö varoittaa, että koronaepidemian huippua ei ole vielä saavutettu Yhdysvalloissa. Tartuntatautien asiantuntijat ovat varoittaneet, että koronatartuntojen määrät ovat nousussa laajalti ympäri Yhdysvaltoja.

Johns Hopkins -yliopiston keräämien lukujen mukaan Yhdysvalloissa on todettu kaikkiaan yli 2,3 miljoonaa koronatartuntaa ja yli 121 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, mikä on enemmän kuin missään muussa maassa.

Maailmanlaajuisesti noin 480 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen. Asia käy ilmi Worldometer-sivustolta .

Uutistoimisto AFP:n mukaan virukseen liittyvien kuolemien määrä on kaksinkertaistunut alle kahdessa kuukaudessa.

Tilanne on synkkä muun muassa Latinalaisessa Amerikassa, jossa koronavirukseen liittyen on kuollut jo yli 100 000 ihmistä.

Ruotsissa 48 uutta koronaan liittyvää kuolemaa

Ruotsissa on keskiviikkona vahvistettu 48 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertovat maan kansanterveysviranomaiset. Yhteensä Ruotsissa on nyt koronavirukseen liittyviä kuolemia 5 209.

Uusia koronavirustartuntoja oli keskiviikkona 1 487. Ruotsissa on nyt kaikkiaan 62 324 varmistettua koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen seurauksena tehohoitoa on saanut tai saa 2 387 ihmistä.

Pekingissä vielä tartuntaryppäitä

Kiinassa Pekingin koronavirustilanne on saatu suurimmaksi osaksi hallintaan, viranomaiset tiedottivat keskiviikkona. Maan pääkaupungissa on todettu yli 250 uutta koronavirustartuntaa kesäkuun 11. päivän jälkeen.

Tartunnoista suurin osa on yhdistetty Xinfadin liha- ja vihannestoriin. Viranomaisten mukaan markkinoihin suoraan liittyvä epidemia on hallinnassa. Samaan aikaan tartuntaryppäitä on kuitenkin todettu kotitalouksissa ja työpaikoilla.

– Tilanteen ennaltaehkäisy ja valvonta on edelleen monimutkainen, emme voi herpaantua hetkeksikään, Pekingin viranomaisia edustava Xu Hejian kommentoi keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Viranomaisten mukaan kaupungissa todetuista 256 koronatartunnasta 253:lla on ollut yhteys Xinfadin toriin. Kolmen tartunnan osalta jäljitystyöt ovat yhä kesken.

Keskiviikkona Pekingissä todettiin seitsemän uutta tartuntaa. Päivittäisten tartuntojen määrä on ollut laskussa tällä viikolla.

Kiinassa on todettu kaikkiaan hieman yli 83 000 koronavirustartuntaa, kertoo Worldometer -tilastosivusto. Miljoonaa asukasta kohti tartuntoja on todettu 58. Suomessa vastaava luku on 59.

- - - Lähteenä myös AFP

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut