Parikymppinen mies hyväksikäytti taaperoikäistä tyttöä – tuomittiin viiden vuoden vankeuteen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan miehen viiden vuoden vankeusrangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. RONI LEHTI / LEHTIKUVA

STT

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan miehen viiden vuoden vankeusrangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Julkisen selosteen mukaan mies muun muassa kosketteli taaperoikäisen tytön sukuelintä, valo- ja videokuvasi hyväksikäyttöä ja lähetti materiaalia eteenpäin netissä. Mies myös käytti esinettä seksuaalisessa väkivallassa. Lapsi oli vuoden ajan jatkuneen hyväksikäytön aikana noin 1–3-vuotias.

Näiltä osin mies tuomittiin kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan mies syyllistyi lisäksi kahteentoista lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Hän kävi seksuaalissävytteisiä keskusteluja 9–13-vuotiaiden lasten kanssa Instagramissa ja muissa sosiaalisen median sovelluksissa, sanotaan julkisessa selosteessa. Mies myös vaati lapsia lähettämään alastonkuvia ja kuvia, joissa lapsella on päällään uimapuku. Osalle lapsista mies lähetti kuvia sukuelimestään.

Kahden törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi mies tuomittiin lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Mies velvoitettiin suorittamaan uhreille korvaukseksi kärsimyksestä yhteensä 34 600 euroa.

STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut