Bayer maksaa yli 10 miljardin dollarin korvaukset torjunta-ainetta koskevassa oikeusjutussa

Kemikaalivalmistaja Bayer maksaa miljardiluokan korvaukset Yhdysvalloissa rikkakasvien torjunta-ainetta käyttäneille, jotka ovat väittäneet aineen aiheuttaneen vakavia sairauksia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksalainen kemikaalijätti Bayer maksaa yli 10 miljardin dollarin eli noin yhdeksän miljardin euron korvaukset Yhdysvalloissa sopiakseen yhtiötä vastaan nostetut kanteet. Bayer kertoi asiasta keskiviikkona.

Oikeusjuttujen kantajat väittävät rikkakasvien torjunnassa käytettävän glyfosaatin aiheuttaneen heille vakavia sairauksia, kuten syöpää.

Bayer sanoo, että korvaukset maksamalla yhtiö saa sovittua noin 75 prosenttia glyfosaattipohjaista rikkakasvimyrkky Roundupia koskevista kanteista.

Yhtiö on todennut aiemmin, että glyfosaattipohjaisia tuotteita voidaan käyttää turvallisesti ja että glyfosaatti ei ole syöpää aiheuttava. Bayer osti glyfosaatin kehittäneen Monsanton vuonna 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut