Pride-lippu varastettiin Kansallismuseosta, netin videossa lippu poltetaan

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut, voisiko lipun varastaminen ja polttaminen olla viharikos. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Helsingin Kansallismuseon lipputangosta on varastettu Pride-lippu. Iltalehden mukaan verkossa kiertäneessä videossa kaksi miestä varastaa lipun ja polttaa sen myöhemmin. Helsingin poliisi kertoo STT:lle olevansa tietoinen tapauksesta ja ohjeistaneensa museota tekemään siitä rikosilmoituksen. Poliisi sai tiedon lipun anastuksesta perjantai-iltana.

Helsingin poliisin johtokeskuksen viestinnän mukaan tapauksesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta sen tutkinta alkaa, kun rikosilmoitus on tehty.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut, voisiko kyseessä olla viharikos. Lipun viemistä voitaisiin tutkia ainakin näpistyksenä tai varkautena ja sen polttamista vahingontekona.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavaa Helsinki Pridea on perinteisesti vietetty juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta nyt se siirrettiin syksylle koronaepidemian vuoksi. Helsingin poliisin mukaan Prideen liittyvää erilaista liikehdintää on ollut myös tällä viikolla, ja poliisi seurailee nyt siihen liittyen esimerkiksi sosiaalista mediaa.

Kansallismuseo on Helsinki Pride Weekin päätapahtumapaikka.

Pride-lipun viemisestä on kertonut myös MTV .

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut