Suurvaltojen nokkapokka Hongkongin ympärillä jatkuu – Kiina asettaa viisumirajoituksia Yhdysvalloille

Yhdysvaltojen tekemien vääryyksien vuoksi Kiina on päättänyt asettaa viisumirajoituksia Yhdysvaltain kansalaisille, jotka ovat käyttäytyneet röyhkeästi Hongkongia koskevissa asioissa, Zhao sanoi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiina aikoo asettaa viisumirajoituksia Yhdysvaltojen kansalaisille, jotka ovat käyttäytyneet "röyhkeästi" Hongkongia koskevissa ulostuloissaan, Kiinan ulkoministeriö sanoi.

Kiina osoitti eleellään vastavuoroisuutta, sillä vasta perjantaina Yhdysvallat ilmoitti viisumirajoituksista osalle kiinalaisvirkamiehistä Hongkongin turvallisuuslakien takia.

– Yhdysvaltojen juoni estää Hongkongin kansallisen turvallisuuden lakien voimaantulo ei tule onnistumaan, ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian sanoi.

– Yhdysvaltojen tekemien vääryyksien vuoksi Kiina on päättänyt asettaa viisumirajoituksia Yhdysvaltain kansalaisille, jotka ovat käyttäytyneet röyhkeästi Hongkongia koskevissa asioissa, Zhao jatkoi.

Paraikaa Pekingissä koolla olevan kansankongressin pysyväiskomitean uskotaan hyväksyvän Hongkongin kansallisen turvallisuuden lait lähipäivinä.

Turvallisuuslait muun muassa kriminalisoivat separatismin, valtion vastaisen kumouksellisen toiminnan, terrorismin ja vehkeilyn ulkomaisten voimien kanssa. Kiina on myös ilmoittanut perustavansa Hongkongiin kansallisen turvallisuusviraston.

Yhdysvaltojen lisäksi myös EU, YK ja Britannia ovat ilmaisseet huolensa siitä, että lait voivat rajoittaa ilmaisunvapautta Hongkongissa. Lain uskotaan antavan Kiinalle työkalut jatkuvien mielenosoitusten tukahduttamiseen Hongkongissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut