Poliisin toiminnasta rasisminvastaisessa Black Lives Matter -mielenosoituksessa useita kanteluita – oikeusasiamies tutkii

Poliisin toiminnasta kannelleet ovat arvostelleet muun muassa sitä, että virkapukuiset poliisit ovat heidän mukaansa osallistuneet Black Lives Matter -mielenosoitukseen pitämällä mielenosoituskylttejä. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Poliisin toiminnasta Black Lives Matter -mielenosoituksessa on tehty useita kanteluita, kertoo oikeusasiamies.

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on ottanut tutkittavaksi 16 kantelua Helsingin poliisilaitoksen toiminnasta Senaatintorilla kesäkuussa järjestetyssä protestissa. Hän tutkii myös kolme ilmoitusta, jotka on tehty asiasta poliisihallinnon sisäiseen eettiseen kanavaan.

Kantelijat ovat arvostelleet muun muassa sitä, että virkapukuiset poliisit ovat heidän mukaansa osallistuneet mielenosoitukseen pitämällä mielenosoituskylttejä. Asiaa on arvosteltu poliisilta vaadittavan puolueettomuuden näkökulmasta.

Oikeusasiamies on pyytänyt asiassa selvityksen ja lausunnon sisäministeriöltä.

---

Juttua korjattu klo 13.44: Korjattu kirjoitusvirhe otsikossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.