Koronan kurittaman Bergamon sairaalan teho-osasto ensi kertaa koronavapaa

Johns Hopkins -yliopiston seurannassa synkeä rajapyykki ylittyi aikaisin torstaiaamuna Suomen aikaa. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Italian Bergamon pääsairaalan tehohoito-osasto on ensi kertaa vapaa koronaviruspotilaista pandemian alun jälkeen, kertoo Guardian .

Bergamon maakunta on Italian pahiten koronaviruksesta kärsinyt alue. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on todettu siellä noin 6 000. Epidemian ollessa huipussaan Bergamon sairaalan teho-osastolla oli hoidossa sata potilasta.

Sairaalan henkilökunta vietti virstanpylvään merkiksi hiljaisen hetken menehtyneiden muistolle.

Maailmanlaajuisesti varmistettu jo yli 12 miljoonaa koronatartuntaa

Maailmanlaajuisesti on varmistettu nyt jo yli 12 miljoonaa koronavirustartuntaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Yliopiston seurannassa synkeä rajapyykki ylittyi aikaisin torstaiaamuna Suomen aikaa.

Koronaan liittyviä kuolemia on Johns Hopkinsin mukaan vahvistettu lähes 549 000.

Kaikkein pahiten korona on kurittanut Yhdysvaltoja, jossa ylitettiin keskiviikkona kolmen miljoonan tartunnan raja. Koronakuolemia Yhdysvalloissa on kirjattu yli 132 000.

Seuraavaksi eniten tartuntoja ja kuolemia on Brasiliassa. Maassa on varmistettu yli 1,7 miljoonaa tartuntaa ja kirjattu noin 68 000 koronakuolemaa.

Honkongissa varoitus uudesta kasvusta

Hongkongissa viranomaiset varoittavat uusien koronavirustartuntojen mahdollisesta "eksponentiaalisesta kasvusta", uutisoi muun muassa CNN .

Sunnuntaista lähtien Hongkongissa on vahvistettu 65 uutta tartuntaa. Viranomaisten mukaan kyseessä on kaupungin kolmas tartunta-aalto.

Terveysasiantuntijoiden mukaan tartunnat johtuvat puutteellisesta testauksesta ja huolimattomasta valvonnasta, kertoo South China Morning Post . Hongkongissa on varmistettu noin 1 300 koronavirustartuntaa ja seitsemän virukseen liittyvää kuolemaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut