Jyväskylän senioritalon palotutkinnasta tulee poikkeuksellisen laaja, valmistumisen ennakoidaan kestävän kuukausia

Poliisi on aloittanut tutkinnan Jyväskylän senioritalon tulipalosta, kertoo rikoskomisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Tällä hetkellä tehdään teknistä palosyyntutkintaa sekä kuulustellaan ihmisiä. Tekninen tutkinta ja kuulemiset jatkuvat ainakin huomiseen.

Tutkinnassa selvitetään erityisesti syttymissyytä sekä syitä palon nopealle leviämiselle.

– Leviäminen oli nopeaa, vaikka pelastuslaitos oli paikalla. Totta kai meitä kiinnostavat tällaiset asiat, että miten se yleensä on ollut mahdollista, Rossi sanoo.

Ei epäillä tahallaan sytytetyksi

Talot täytyy tutkia rakenteita myöten. Palo runteli kolme kerrostaloa käsittävää seniorikorttelia.

– Tutkinta tulee olemaan poikkeuksellisen laaja, koska nyt on kyse useammasta kerrostalosta. Onhan tämä niin merkittävä siinä mielessä, että on uusi rakennus, ja varttuneille tarkoitettu talo. Kyllä poliisi haluaa tässä tehdä tarkan työn.

Tulipaloa ei epäillä tahallaan sytytetyksi.

– Muihin nimikkeisiin ja johtopäätöksiin palataan, kun saadaan vähän lisää tolkkua tähän asiaan.

Tutkinnan valmistumisessa kestää Rossin mukaan kuukausia.

Sotilaspoliisi jatkaa jälkivartiointia

Senioritalon jälkivartiointi jatkuu yhä, kertoo päivystävä päällikkö Pauli Nurminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta STT:lle.

Jälkivartiointia jatketaan vielä omaisuuden ja tutkinnan turvaamiseksi. Palopaikalla vartioi sotilaspoliisi.

Nurmisen mukaan tilanne on rauhallinen. Uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu.

– Täytyy ymmärtää, että siellä on sähkölaitteita edelleen päällä, ja mahdollisuus on olemassa, vaikka riski on hyvin pieni. Kun meillä on vartiointi paikalla, niin mahdollinen syttymä havaitaan hyvin nopeasti.

Tulipalon teknisestä tutkinnasta vastaa ja tiedottaa poliisi.

– Pelastustoimen osalta meitä kiinnostaa syttymissyy ja palon nopea leviäminen, ja mitkä tekijät mahdollistivat tai estivät nopeaa leviämistä. Poliisi kuitenkin lähtee tekemään palotutkintaa omista intresseistään, Nurminen sanoo.

Palo ajoi lähes 170 ihmistä evakkoon

Perjantai-iltana syttyneen palon vuoksi kolmesta senioritalosta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. Palo alkoi keskimmäisen Ilona-rakennuksen yläosasta parvekkeelta ja levisi talon koko katolle.

Myöhään perjantaina näytti siltä, että palo oli saatu rajattua, mutta hetken päästä palo levisi yllättäen uudelleen. Palo levisi nopeasti yhdysrakennuksen kautta myös toiseen kerrostaloon.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo levisi poikkeuksellisen nopeasti.

– Tämä oli meille aikamoinen yllätys, että uudessa rakennuksessa palo leviää näin nopeasti, sanoi Pauli Nurminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta eilen tiedotustilaisuudessa.

Hän ei antanut eilen arvioita palon syttymissyystä tai syystä palon nopeaan leviämiseen.

Asukkaat eivät toistaiseksi pääse koteihinsa

Palo aiheutti suuret aineelliset vahingot, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Neljä ihmistä altistui savulle. Kukaan heistä ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Kaikille senioritalojen asukkaille järjestyi tilapäismajoitus. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin asuntoihin pääsee käymään. Osassa asuntoja on sortumisvaara, ja myös tutkinnan pitää ensin käynnistyä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) päättää huomenna, aloittaako se oman tutkintansa tulipalosta. Otkes seuraa poliisin ja pelastuslaitoksen selvitysten etenemistä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut