Valepoliisit huijanneet ikäihmisiltä pankkitunnuksia ja siirtäneet tileiltä suuriakin rahasummia, varoittaa Itä-Uudenmaan poliisi – huijaukset noudattavat pääsääntöisesti samaa kaavaa

Valepoliisit ovat urkkineet ihmisiltä tietoja, joilla tileiltä on saatu vietyä rahaa. / Maija Torvinen Roni Rekomaa / Maija Torvinen / LEHTIKUVA

STT

Valepoliisit ovat huijanneet ihmisiltä pankkitunnuksia ja sitä kautta suuriakin summia rahaa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan viime aikoina on tullut tietoon useita tällaisia tapauksia. Huijausten kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset.

Tapaukset noudattavat poliisin mukaan pääsääntöisesti samaa kaavaa. Epäillyt tekijät valitsevat uhrinsa esimerkiksi kauppakeskuksista, huoltoasemilta tai pankkiautomaateilta ja ottavat heihin yhteyttä esiintyen poliisina. Valepoliisit kertovat pankkikorttien skimmauksesta tai mahdollisesta kopioinnista ja tarjoavat apua kortin kuolettamiseen tai rahojen turvaan siirtämiseen, poliisi kertoo.

Kun valepoliisit ovat saaneet uhrien kortit ja tunnusluvut haltuunsa, uhrien tileiltä on poliisin mukaan siirretty suuriakin summia rahaa.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii kesäkuun lopulta ja heinäkuulta kirjattuja tapauksia törkeinä petoksina tai niiden yrityksinä sekä virkavallan anastuksina. Poliisi kirjasi tuoreimman tapauksen eilen tiistaina.

Poliisin mukaan ikäihmisten läheisillä on tärkeä rooli huijausten estämisessä.

– Omassa lähipiirissä olevia iäkkäämpiä ihmisiä tulisi edelleen muistuttaa siitä, että poliisi, luottokorttiyhtiöt tai pankit eivät koskaan kysy asiakkaidensa verkkopankkitunnuksia tai tilitietoja puhelimitse, sanoo rikoskomisario Simo Kauppinen tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.