Nantesin katedraalin tulipalosta kuulustellaan katedraalissa työskentelevää miestä

Nantesissa sijaitsevan Pietarin ja Paavalin katedraalin tulipaloa tutkitaan mahdollisena tuhopolttona. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tutkijat kuulustelevat Nantesin katedraalissa työskentelevää miestä lauantain tuhoisasta tulipalosta, kertoo kaupungin syyttäjä.

Länsi-Ranskassa sijaitsevan Nantesin kaupungin katedraalin tulipaloa tutkitaan mahdollisena tuhopolttona. Lopullista päätelmää palon syystä ei ole vielä tehty, mutta syyttäjän mukaan palo oli alkanut kolmesta erillisestä paikasta.

Kuulusteltavana oleva mies oli vastuussa kirkon sulkemisesta perjantai-iltana. Tutkijat haluavat selvittää miehen tarkempaa aikataulua tuolta illalta. Syyttäjä Pierre Sennesin mukaan häntä ei kuitenkaan syytetä vielä mistään.

Lauantaiaamuna roihahtaneessa tulipalossa tuhoutuivat historiallisen kirkon yli 400 vuotta vanhat urut sekä kirkon rakenteita. Pietarin ja Paavalin katedraalin rakentaminen Nantesissa alkoi 1400-luvulla ja jatkui aina 1800-luvulle saakka.

Goottilaisessa katedraalissa oli tulipalo viimeksi vuonna 1972, jonka jälkeen rakennuksen kattoa korjattiin yli 13 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.