Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intian koronaluvut saattavat olla huomattavasti ilmoitettua synkemmät – Australiassa uusi koronatartuntojen vuorokausiennätys

Intiassa lähes neljäsosalla pääkaupunki Delhin väestöstä on nyt tai on ollut koronavirus, arvioidaan tuoreessa tutkimuksessa. Yli 20 miljoonan asukkaan Delhissä olisi testitulosten mukaan yhteensä noin 4,7 miljoonaa koronatartunnan saanutta.

Tutkimuksen teki Intian kansallinen sairauksien torjuntakeskus. Sen yli 21 000:lle satunnaisesti valitulle delhiläiselle tekemät verikokeet kertoivat, että liki 24 prosentilla oli koronaviruksen vasta-aineita.

Tutkimuksen tulos luo epäilyksen Intian ilmoittamien virallisten tartuntalukujen paikkansapitävyydestä niin Delhistä kuin koko maastakin.

Intiasta tuli viime viikolla kolmas maa Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen, jossa todettujen koronatapausten määrä nousi yli miljoonaan. Moni asiantuntija on kuitenkin sanonut, että jos ja kun testausnopeus on Intiassa alhainen, todellinen tartuntamäärä voi olla paljon suurempi.

Delhissä on virallisten lukujen mukaan ollut 125 000 koronatartuntaa. Todellinen luku saattaa verikokeen tulosten mukaan olla 40-kertainen.

Keskiviikkona Intian terveysministeriö ilmoitti, että maassa on tähän mennessä ollut yhteensä 1,19 miljoonaa koronavirustapausta ja lähes 29 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Päivittäiset uudet todetut koronatapaukset ovat vähentyneet Intiassa tasaisesti viime viikkoina. Tiistaina kirjattiin alle 1 000 uutta tartuntaa, kun päivittäinen luku oli kesäkuun lopulla lähes 4 000.

Australiassa rikottiin maaliskuussa syntynyt vuorokausiennätys

Australiassa on kirjattu uusi koronatartuntojen vuorokausiennätys liki neljä kuukautta sen jälkeen, kun pandemian oletettiin olleen huipussaan maassa. Australia ilmoitti keskiviikkona 502 uudesta koronatartunnasta.

Suurin osa tartunnoista todettiin Victorian osavaltiossa, jossa viranomaiset ovat kamppailleet saadakseen Melbournessa ilmenneen tartuntaryppään hallintaan. Australian toiseksi suurimmassa kaupungissa Melbournessa on ollut käytössä tiukat rajoitukset lähes kahden viikon ajan.

Aiempi Australian koronatartuntojen ennätys tehtiin 28. maaliskuuta, jolloin tartuntoja todettiin maassa 459. Myöhemmin keväällä ja alkukesästä Australia näytti saaneen viruksen hallintaan ja alkoi lieventää rajoituksia.

Australian koronatartuntojen määrä eteni alkukesällä pitkään Suomen tartuntamäärien kanssa samaa, varsin hidasta kasvutahtia. Nyt tartuntoja on Australiassa kaikkiaan lähes 13 000, kun Suomessa todettujen tartuntojen määrä on runsaat 7 300.

Meksikossa ylitettiin 40 000 koronakuoleman rajapyykki

Koronatilanne ei näytä merkkejä hidastumisesta Amerikoiden alueella, kertoo Amerikan terveysjärjestö PAHO uutiskanava CNN :n mukaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n alainen PAHO toimii Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikassa.

PAHO:n johtaja tohtori Carissa Etienne kertoi uutiskanavan mukaan tiistaisessa tilannekatsauksessa, että PAHO:n vastuualueella oli varmistettu heinäkuun 20. päivään mennessä yhteensä 7,7 miljoonaa koronavirustartuntaa ja kirjattu yli 311 000 koronakuolemaa.

Meksikossa koronaan liittyvien kuolemien määrä nousi tiistaina yli 40 000:n kuoleman synkän rajapyykin, selviää päivittäisestä raportista. Uusia koronakuolemia kirjattiin edellisten 24 tunnin ajalta 915.

Meksikon ensimmäinen koronatartunta varmistui helmikuun lopulla. Tartuntoja maassa on varmistettu Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan yli 356 000. Miljoonaa asukasta kohden Meksikossa on tilastosivusto Worldometerin mukaan varmistettu 2 762 koronavirustartuntaa ja kirjattu 313 koronakuolemaa.

Noin 127 miljoonan asukkaan Meksikossa on määrällisesti neljänneksi eniten koronakuolemia koko maailmassa. Maailmanlaajuisesti tartuntoja on varmistettu Johns Hopkinsin mukaan noin 14,9 miljoonaa ja koronakuolemia yli 615 000.

Latinalaisessa Amerikassa Meksikoa enemmän kuolemia on vain Brasiliassa, jossa on kirjattu Johns Hopkinsin mukaan yli 81 000 koronakuolemaa.

Brasiliassa yli 41 000 uutta tartuntaa

Brasiliassa on varmistettu yli 41 000 uutta koronavirustartuntaa, kertoi maan terveysministeriö tiistaina paikallista aikaa CNN:n mukaan. Yhteensä maassa on varmistettu lähes 2,16 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Ministeriön mukaan maassa on kirjattu myös 1 367 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Väkilukuun suhteutettuna maassa on Worldometerin mukaan varmistettu miljoonaa asukasta kohden 10 189 tartuntaa ja kirjattu 384 koronakuolemaa.

Koronaa sairastava Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kertoi tiistaina paikallista aikaa odottavansa kolmannen koronatestinsä tuloksia. Tulosten oli määrä valmistua keskiviikkona. Bolsonarolle tehdystä testistä ovat kertoneet ainakin CNN ja uutistoimisto AP .

Bolsonaro ilmoitti koronatartunnastaan heinäkuun 7. päivänä. Viikkoa myöhemmin hän kertoi uuden testin tuloksen olleen jälleen positiivinen.

Bolsonaro on koronakriisin alusta alkaen vähätellyt epidemian vakavuutta. Hän on muun muassa kutsunut koronavirusta "pikku influenssaksi" ja "pikku flunssaksi".

Hän on myös kritisoinut rajoitustoimia, joita Brasilian osavaltioiden kuvernöörit ovat asettaneet viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Tartunnat nousussa Kolumbiassa

CNN :n mukaan koronakuolemien määrä nousi Kolumbiassa tiistaina paikallista aikaa niin ikään yli 7 000:n. Maassa oli terveysministeriön mukaan kirjattu uusia koronaan liittyviä kuolemia yhteensä 239 kappaletta.

Ministeriö ilmoitti uutiskanavan mukaan maassa varmistetun myös 7 033 uutta tartuntaa. Yhteensä Kolumbiassa on varmistettu yli 211 000 koronavirustartuntaa. Miljoonaa asukasta kohden tartuntoja on Worldometerin mukaan 4 145 ja koronakuolemia 141.

Vaikka tartuntojen määrä kasvaa Kolumbiassa, maan terveysministeri Fernando Ruiz on puolustanut CNN:n mukaan Kolumbian strategiaa olla asettamatta maanlaajuisia liikkumisrajoituksia. Sen sijaan valtio on pyrkinyt eristämään yksittäisiä tartuntakeskittymiä.

Ruiz kertoi tiistaina televisiossa, että maan käyttämä lähestymistapa on paljon tehokkaampi kuin koko valtion sulkeminen.

USA:ssa kahdeksas peräkkäinen yli 60 000 tartunnan päivä

Yhdysvalloissa varmistettiin tiistaina paikallista aikaa yhteensä 68 524 uutta tartuntaa. Edeltävän vuorokauden ajalta varmistetut uudet tartunnat selviävät Johns Hopkins -yliopiston seurannasta.

Tiistai oli jo kahdeksas peräkkäinen päivä, kun päivittäisten tartuntojen määrä nousi yli 60 000:n. Maassa on varmistettu tähän mennessä yli 3,89 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia kirjattiin 961. Yhteensä koronakuolemia on kirjattu Yhdysvalloissa lähes 142 000.

Yhdysvalloissa on määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohden varmistettu reilut 12 100 koronatartuntaa ja kirjattu 438 koronaan liittyvää kuolemaa.

Suomessa miljoonaa asukasta kohden on varmistettu 1 327 tartuntaa ja kirjattu 59 koronakuolemaa. Naapurimaa Ruotsissa taas on tartuntoja miljoonaa asukasta kohden 7 737 ja koronakuolemia 559.

Väkilukuun suhteutettuna Yhdysvaltoja enemmän on kuolemia myös muun muassa Britanniassa, Espanjassa ja Italiassa. Miljoonaa asukasta kohden kuolemia on Britanniassa 669, Espanjassa 608 ja Italiassa 580.