Uutissuomalainen: Yhä useamman ysiluokkalaisen päättötodistuksessa pelkkiä kiitettäviä pakollisista aineista

Viime vuonna pelkästään kiitettäviä pakollisista aineista saaneita oppilaita oli jo liki 3 900 eli 6,5 prosenttia päättötodistuksen saaneesta 59 000 ysiluokkalaisesta. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Yhä useamman peruskoulun 9. luokalta pääsevän todistuksessa on pelkästään kiitettäviä arvosanoja pakollisissa aineissa, käy ilmi Uutissuomalaisen Opetushallitukselta tilaamista tilastoista.

Viime vuonna tällaisia oppilaita oli jo liki 3 900 eli 6,5 prosenttia päättötodistuksen saaneesta 59 000 ysiluokkalaisesta.

Kiitettäviä arvosanoja ovat arvosanat 9 ja 10.

Huippuarvosanoja saavien oppilaiden määrä on noussut viime vuosina tasaisesti. Vuonna 2015 pelkkiä kiitettäviä sai päättötodistukseensa reilut 2 500 yhdeksänneltä luokalta päässyttä nuorta.

Tilastoista selviää myös, että viime vuonna yli 7 000 oppilasta päätti peruskoulun vähintään kahden välttävän arvosanan eli arvosanan 5 kanssa.

Useita välttäviä arvosanoja saaneiden määrä laski vuodesta 2015 vuoteen 2017 asti, mutta on sen jälkeen jälleen kasvanut.

Opetushallitus on parhaillaan uudistamassa numeroarvioinnin kriteerejä siten, että arvosanoille 5, 7, 8 ja 9 tulee selkeät yhtenäiset kriteerit. Nykyisin kriteeri on vain arvosanalle 8.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut