Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teosto tukee musiikin ammattilaisia korona-ajasta selviämiseksi yhteensä jopa miljoonan euron tuella

Musiikintekijöiden ja -kustantajien järjestö Teosto tukee säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja kustantajia kokonaisuudessaan enimmillään miljoonan euron arvoisella koronatuella. Tuen haku aukeaa loka-marraskuussa ja myönnettävät tukisummat ovat 300–10 000 euron arvoisia.

– Koronan vaikutukset iskevät musiikin ammattilaisiin koviten juuri syksyllä, vuodenvaihteessa ja vielä ensi vuoden alussa, kun keväällä peruttujen tapahtumien vaikutukset alkavat näkyä myös tekijänoikeuskorvauksissa, Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen toteaa STT:lle.

Alan toipuminen voi kestää vuoteen 2022 asti

Teoston tukea voidaan myöntää ammattimaisille musiikin tekijöille ja kustantajille, joille Teosto on tilittänyt tekijänoikeuskorvauksia vähintään 500 euroa vuodessa. Laskenta perustuu asiakkaan vuosina 2017–2019 saamiin tilityksiin.

Salmisen mukaan tapahtuma-alalla on kansainvälisesti arvioitu, että epidemiasta toipuminen kestää ainakin vuoteen 2022 asti. Musiikin ammattilaisille suunnattua tukea on Salmisen mukaan suunniteltu Teoston piirissä jo maaliskuusta lähtien.

– Koronakriisi on tuonut musiikkialalle ennennäkemättömän vaikean tilanteen. Pyrimme nyt turvaamaan taiteellisen työn ja musiikkikustannustoiminnan jatkuvuutta, Salminen toteaa.

Teoston tuen saaja voi käyttää myönnetyn tuen haluamallaan tavalla, eikä sen käytöstä tarvitse raportoida.