Polvijärven väkivallantekoa tutkitaan murhan yrityksenä – nainen kriittisessä tilassa sairaalassa

STT

Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa eilen tapahtunutta väkivallantekoa tutkitaan murhan yrityksenä, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisi sai eilen iltakuuden aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Polvijärven taajamassa sijaitsevassa asunnossa oli tapahtunut puukotus.

Tapahtumapaikalla kävi ilmi, että noin 60-vuotiasta naista oli lyöty useita kertoja teräaseella eri puolille kehoa, poliisi kertoo. Nainen sai hengenvaarallisia vammoja, ja hän on sairaalahoidossa. Poliisin tietojen mukaan naisen tila on kriittinen.

Poliisi otti eilen illalla kiinni kaksi miestä Polvijärven taajamassa. Molemmat miehet ovat pidätettynä, ja heitä epäillään murhan yrityksestä.

Pidätetyistä miehistä vanhempi on noin 60-vuotias. Hänet tavoitettiin ajamasta henkilöautoa. Noin 50-vuotias mies otettiin kiinni tapahtumapaikan lähistöltä.

Uhri ja epäillyt ilmeisesti tunsivat toisensa

Tutkinnanjohtaja Simo Hämäläisen mukaan poliisi selvittää nyt, millaiset tapahtumat johtivat puukotukseen. Selvitettävänä on muun muassa se, oliko toinen tai kumpikin epäilty asunnossa puukotuksen tapahtuessa.

Tämänhetkisten tietojen mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

– Tutkinta on hyvin alkuvaiheessa, mutta meillä on se käsitys, että ovat olleet tuttuja, Hämäläinen kertoo STT:lle.

Teon motiivia on hänen mukaansa vielä liian aikaista arvioida. Tapahtumiin ei epäillä liittyvän muita ihmisiä.

Nainen muutti hiljattain asuntoon

Hämäläinen kertoo, että poliisin tietojen mukaan nainen olisi juuri vastikään muuttanut asuntoon, jossa puukotuksen uskotaan tapahtuneen.

Poliisin mukaan tapahtumia tutkitaan murhan yrityksenä, koska tämänhetkisten tietojen perusteella tekotapa on ollut erityisen raaka ja julma.

Autolla liikkunutta miestä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä kuulusteluilla ja puhutuksilla sekä teknisellä rikospaikkatutkinnalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut