Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen nuoren epäillään yrittäneen tappaa neljännen Vantaan Kuusijärvellä kesäkuussa, uhri ajettiin laiturin alle ja tämä oli vaarassa hukkua

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Vantaan Kuusijärvellä juhannuksen jälkeen tapahtuneessa epäillyssä väkivaltarikoksessa. Poliisin mukaan nuorisoporukka ajoi yhden nuoren uimarannalla laiturin alle ja pomppi sen jälkeen laiturin päällä. Uhri oli poliisin mukaan vaarassa hukkua.

Poliisi epäilee, että uhri yritettiin tappaa. Teon motiivi ei ole selvinnyt.

– Jahtaamiselle ei selvinnyt esitutkinnassa mitään erityistä syytä, vaikka poliisi on kuulustellut suuren määrän tapahtumaan osallistuneita ja muita paikalla olleita ihmisiä, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi kertoi kesäkuussa, että nuoret lopettivat laiturilla hyppimisen vasta, kun sivullinen ihminen oli puuttunut asiaan. Poliisin mukaan laiturin alla olleen nuoren voimat olivat tässä vaiheessa jo aivan lopussa. Poliisi arvioi, että laiturin päällä hyppineet nuoret pyrkivät siihen, ettei uhri pääse pois. Tapon yrityksestä epäillään kolmea nuorta.

– Yhden esitutkinnan aikana kiinni otetun osalta poliisi on päättänyt tutkinnan, kun selvisi, että kiinni otettu henkilö oli ollut tapahtuma-aikana aivan muualla, tiedotteessa sanotaan.

Kaikki asianosaiset olivat teon aikaan poliisin mukaan alle 18-vuotiaita. Uhri oli alle 15-vuotias. Epäilty rikos tapahtui 22. kesäkuuta Kuusijärven uimarannalla noin kello 20–21 välillä.

Asia siirtyy syyteharkintaan.