HS: Vasemmistoliitto on jo teettänyt VM:llä laskelman ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisen työllisyysvaikutuksista – laskelmassa 4 700 lisätyöllistä

Hallituspuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi ministeriryhmän kesäkokouksessa torstaina, että varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen lyhentämisestä syntyvä työllisyyspotentiaali olisi syytä selvittää. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Vasemmistoliitto on jo teettänyt valtiovarainministeriöllä (VM) laskelman ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisen työllisyysvaikutuksista, kertoi Helsingin Sanomat tietojensa pohjalta perjantaina. Laskelman mukaan lyhentäminen lisäisi työllisten määrää 4 700:lla.

Laskelma pohjaa esitykseen, jonka mukaan puolet asevelvollisista suorittaisi palveluksensa neljässä kuukaudessa. Siviilipalveluksen kesto sen sijaan puolitettaisiin.

Hallituspuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi ministeriryhmän kesäkokouksessa torstaina, että varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen lyhentämisestä syntyvä työllisyyspotentiaali olisi syytä selvittää.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) tyrmäsi ajatuksen Twitterissä toteamalla, että lyhennysten hinta olisi suuri aukko Suomen turvallisuuteen. Myös eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) torjui ajatuksen.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut