Britannian EU-neuvottelija: Emme ala vasallivaltioksi

Frostin mukaan Britannia aikoo säilyttää määräämisoikeuden esimerkiksi omaan lainsäädäntöönsä, rahapolitiikkaansa ja kalastusoikeuksiinsa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannia ei ala EU:n vasallivaltioksi, sanoo maan EU-neuvotteluja johtava David Frost. EU:n ja Britannian on määrä neuvotella brexitin jälkeisestä kauppasopimuksesta jälleen ensi viikolla.

Frostin mukaan Britannia aikoo säilyttää määräämisoikeuden esimerkiksi omaan lainsäädäntöönsä, rahapolitiikkaansa ja kalastusoikeuksiinsa. Frost kertoi näkemyksistään Mail on Sundaylle .

– Sitä itsenäisenä maana oleminen tarkoittaa. Niin britit äänestivät, ja niin tapahtuu vuoden lopussa, Frost sanoi.

Britannia erosi EU:sta tammikuussa, ja siirtymäkausi päättyy tämän vuoden lopussa. Edellinen neuvottelukierros päättyi elokuussa. EU:n brexit-pääneuvottelija Michel Barnier ilmaisi tuolloin turhautumisensa neuvottelujen hitaaseen etenemiseen.

Kahdeksannen kierroksen on määrä alkaa Lontoossa maanantaina. Jos kauppasopimusta ei saada solmittua, saatetaan Britannian ja EU-maiden välillä käydä ensi vuonna kauppaa pääosin Maailman kauppajärjestö WTO:n sääntöihin ja maksuihin nojaten, kertoo uutistoimisto AFP.

Frostin mukaan Britannia ei pelkää mahdollista sopimuksetonta tilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut