Tanskalainen koraaninpolttaja pyrkii Tukholmaan järjestämään mielenosoituksia – Ruotsi kielsi maahantulon Malmössä syttyneiden mellakoiden jälkeen

Paludanin mukaan mielenosoitukset ja koraaninpolttajaiset järjestetään riippumatta siitä, pääseekö hän itse paikalle vai ei. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Tanskalainen äärioikeistolainen poliitikko Rasmus Paludan on hakenut lupaa järjestää mielenosoituksia Tukholmassa tänä viikonloppuna. Paludanin järjestämät islaminvastaiset tempaukset johtivat elokuun lopulla mellakoihin Etelä-Ruotsin Malmössä.

Paludan ei tuolloin saanut lupaa saapua paikalle, vaan häneltä kiellettiin pääsy Ruotsiin kahdeksi vuodeksi. Paludan vaatii nyt pääsyä maahan ja sanoo olevansa Ruotsin kansalainen.

Ruotsin poliisi ei ole vielä vastannut Paludanin hakemuksiin. Hän kirjoittaa niissä, että mielenosoitusten tavoite on "pilkata ja loukata islamia". Tarkoitus on muun muassa polttaa koraaneja.

"Siirtää toimintaa Tanskasta Ruotsiin"

Paludanin mukaan mielenosoitukset ja koraaninpolttajaiset järjestetään riippumatta siitä, pääseekö hän itse paikalle vai ei. Torstaina julkaistiin jo maistiaiseksi Youtube-video, jossa Paludanin Stram Kurs (tiukka linja) -puolueen lippalakkiin pukeutunut mies polttaa koraanin Tukholman lähellä sijaitsevassa Rinkebyn lähiössä.

Mediatutkija Tina Askanius sanoo uutistoimisto TT:lle, että Paludan vaikuttaa nyt siirtävän toimintaansa Ruotsiin, koska ei enää juuri saa julkisuutta kotimaassaan Tanskassa. Paludan yritti viime vaaleissa päästä Tanskan kansankäräjille, mutta hänen puolueensa jäi alle kahden prosentin äänikynnyksen. Puolue esitti tavoitteeksi, että islam pitäisi kieltää koko maassa. Paludan on määritellyt itsensä etnonationalistiksi.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut