Yli 60 vaurasta maata liittyy mukaan WHO:n suunnitelmaan, jonka tarkoitus on tukea köyhien maiden koronarokotusten saantia

WHO:n tukeman ohjelman tarkoituksena on taata, että myös köyhillä mailla on mahdollisuus koronavirusrokotuksiin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yli 60 vaurasta maata on liittynyt Maailman terveysjärjestö WHO:n tukemaan ohjelmaan, jonka tarkoitus on taata, että myös köyhillä mailla on mahdollisuus koronavirusrokotuksiin.

Euroopan unionin jäsenmaiden, mukaan lukien Suomen, puolesta mukaan ilmoittautui Euroopan komissio. Yhdysvallat ja Kiina eivät olleet maanantaina julkaistulla listalla.

WHO:n, Kansainvälisen rokoteallianssi Gavin ja epidemiavalmiusinnovaatioihin keskittyvän koalition CEPI:n oikeudenmukaiseen rokotustenjakoon perustuva mekanismi on kamppaillut rahoituksen saamiseksi. WHO oli kannustanut rikkaita maita tukemaan mekanismia viime viikon loppuun mennessä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on toistuvasti kritisoinut sitä, miten WHO on hoitanut koronaviruspandemiaa. Yhdysvallat vahvisti kesällä vetäytyvänsä järjestöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut