Maskisuositusta voidaan laajentaa kouluihin sekä julkisiin sisätiloihin ja yleisötilaisuuksiin – seuraa suoraa lähetystä tiedotustilaisuudesta tästä kello 10

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee jatkossa maskin käyttöä muun muassa yleisötilaisuuksien katsomoissa, kun koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa. Mikko Stig / Lehtikuva

Ville Grahn, STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL pitää torstaina aamukymmeneltä tiedotustilaisuuden liittyen koronavirustilanteeseen. THL:n odotetaan julkistavan uuden, aiempaa tiukemman maskisuosituksen. Tänään on odotettavissa myös muutoksia matkustusrajoituksiin. Hallitus on päättämässä rajoituksista iltapäivällä.

Yksikönpäällikkö, ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä sanoi tiedotustilaisuudessa, että tänään koronatapausmäärä nousee noin 90 uudella tapauksella. Ilmaantuvuus lähenee siten jo 15:tä. Epidemia siis pikkuhiljaa kiihtyy.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt suositusta kasvomaskien käytöstä. Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

– Jos koronaepidemia kiihtyy leviämisvaiheeseen, maskisuositus tulisi myös yläkouluikäisille, Puumalainen sanoi.

Koronavirusepidemian kiihtymisestä on THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) mukaan nähtävissä useita merkkejä. Tautitapausten ilmaantuvuus on nopeassa kasvussa. Viime viikolla tartunnanlähde jäi epäselväksi noin 44 prosentissa tapauksista.

Strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä kertoi, että sairaalahoidon tarve alkaa odotetulla viiveellä hieman kasvaa. Vielä ei kuitenkaan olla samalla tasolla kuin keväällä.

– Tätä selittää osaksi nuorten osuus tartunnoista. Noin puolet tartunnoista alle 30-vuotiailla, Voipio-Pulkki sanoi.

Uutissuomalainen esittää THL:n tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä. Voit seurata lähetystä tästä jutusta. Lähetys alkaa torstaina 24.9.2020 kello 10.00.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsaus koronatilanteesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.