Perussuomalaisten perustama ajatuspaja Suomen Perusta riitauttaa valtionapujen takaisinperinnän, kertoo Suomen Uutiset

Toiminnanjohtaja Marko Hamilo sanoo Suomen Uutisille, että opetusministeriön perusteet eivät ole kestäviä. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Perussuomalaisten perustama ajatuspaja Suomen Perusta tekee oikaisuvaatimuksen opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksestä periä takaisin 10 000 euroa pajan saamista valtioavuista, kertoo Suomen Uutiset .

Ajatuspajan hallitus päätti asiasta yksimielisesti.

Toiminnanjohtaja Marko Hamilo sanoo lehdelle, että opetusministeriön perusteet eivät ole kestäviä. Päätöksessä viitataan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeihin.

– Kyseiset lait koskevat kuitenkin suhteita esimerkiksi työ- ja opiskelupaikoissa. Syrjintä- ja häirintäkielto koskee käyttäytymistä sopimussuhteissa, ei mielipiteen ilmaisemista. Ministeriö on katsonut, että mielipiteen ilmaiseminen olisi syrjintää. Tälle ei löydy laillista pohjaa, Hamilo sanoo.

Opetusministeriö ilmoitti takaisinperinnästä aiemmin syyskuussa. Perintä koskee ajatuspajan julkaisemaa naisvihamielistä Totuus kiihottaa -julkaisua.

Hamilon mukaan ministeriön takaisinperintä perustuu ajatukselle, ettei Suomen Perusta olisi pyrkinyt estämään tai korjaamaan julkaisua.

– Tämäkään ei pidä paikkaansa. Ajatuspaja ryhtyi heti korjaaviin toimenpiteisiin tultuaan tietoiseksi julkaisun ongelmista. Julkaisu vedettiin välittömästi takaisin, Hamilo sanoi.

Jukka Hankamäen kirjoittamassa julkaisussa esitetään väitteitä muun muassa yhteiskunnassa vallitsevasta naisten tyranniasta ja naisten "pihtauspolitiikasta". Hankamäki arvioi, että jotkut suomalaisten miesten hyljeksimiksi joutuneet suomalaiset naiset ovat "halunneet kostaa suomalaiselle yhteiskunnalle pariutumalla ulkomaalaisen kanssa".

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut