Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Saramo opetusministeriksi Li Anderssonin perhevapaan ajaksi

Kansanedustaja ja vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo, 41, nousee opetusministeriksi siksi aikaa, kun puolueen puheenjohtaja Li Andersson on ministerin tehtävästä perhevapaalla.

Saramon valintaa esittävät vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä yhteiskokouksessaan. Virallisen päätöksen tekee valtioneuvosto.

Ensimmäistä lastaan odottava Andersson jää vapaalle joulun tienoilla ja on palaamassa ministeriksi ensi kesänä.

Kokouksessa päätettiin, että Anderssonin palatessa perhevapaalta ei uutta yhteiskokousta tarvita, vaan puheenjohtaja palaa opetusministeriksi automaattisesti.

Saramolla ei ollut kokouksessa vastaehdokasta.

– Suomi on pärjännyt koronakriisin keskellä muihin verrattuna hyvin, mutta hallituksella on silti edessään vaikea kevät. On aivan olennaista, että jatkamme samaa vastuullista linjaa, jossa koronakriisin varjolla ei aleta syrjäyttää ihmisiä leikkaamalla hyvinvointivaltiosta. Siihen työhön myös ministerinä sitoudun, Saramo lupasi tiedotteessa valintansa jälkeen.

Ensimmäisen kauden edustaja Vantaalta

Anderssonin mukaan Saramo jatkaa hallituksessa hänen aloittamaansa työtä.

– Tämä hallitus on sitoutunut vahvistamaan koulutuksen rahoitusta, vahvistamaan koulutuksellista tasa-arvoa ja nostamaan suomalaisten koulutus- ja osaamistasoa. Tätä työtä olen ilokseni päässyt opetusministerinä tekemään. Jussi jatkaa kevään ajan näiden tärkeiden tavoitteiden puolesta työskentelyä ja vasemmistoliiton näkemysten eteenpäin viemistä hallituksessa, Andersson sanoi tiedotteessa.

Tuleva opetusministeri on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän asuu perheineen Vantaalla ja on työskennellyt ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä, vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä, Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja europarlamentaarikko Merja Kyllösen avustajana. Vuodet 2017–2019 hän toimi Solaris-lomien toimitusjohtajana.