KORJAUS: Trump selitteli puheitaan Proud Boys -ryhmästä

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oikoi keskiviikkona aiempia puheitaan äärioikeistolaisesta Proud Boys -ryhmästä.

Vielä vaaliväittelyssä Trump omaksui äärioikeistolaisen Proud Boys -ryhmän fraasin ja kehotti heitä "stand back and stand by" eli katsomaan sivusta ja olemaan valmiina. Trumpin mielestä todellisen ongelman muodostavat äärivasemmistolaiset.

Keskiviikkona hän sanoi, ettei tunne keitä Proud Boys -ryhmään kuuluvat ovat.

– Mutta keitä he ovatkin, heidän täytyy vetäytyä syrjään. Vetäytykää syrjään ja antakaa poliisin tehdä työnsä, Trump sanoi.

Trumpin kampanjaväki on huolissaan, että Trumpin selittelyllä saattaa olla vain vähän vaikutusta siihen mielikuvaan, jonka vaaliväittely antoi maltillisille ja vielä päätöksensä tekemättömille äänestäjille.

Trumpin alkuperäisiä kommentteja on laajalti pidetty kannatuksena Proud Boysille ja muille ryhmille, jotka ovat usein raskaasti aseistettuja.

---

Korjattu juttua keskiviikolta 30.9. torstaina 1.10. klo 12.15. Korjattu Proud Boysia koskevaa osuutta: Trump ei omaksunut Proud Boysin fraasia, vaan ryhmä omaksui Trumpin käyttämän fraasin.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut