Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpilla koronavirustartunta, myös Melania on saanut tartunnan

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja hänen vaimollaan Melanialla on todettu koronavirustartunta. Presidentti kertoi Twitterissä, että he jäävät karanteeniin välittömästi.

Valkoisen talon lääkäreiden mukaan kummatkin voivat hyvin. Pariskunta jää eristykseen Valkoiseen taloon.

– Odotan presidentin jatkavan velvollisuuksiensa hoitoa keskeytyksettä toipumisensa aikana, sanoi Trumpin lääkäri Sean Conley.

Osakekurssit painuivat laskuun heti sen jälkeen kun presidentti oli kertonut tartunnastaan. Dow Jones -indeksi laski 1,7 prosenttia ja S&P -indeksi hieman vähemmän, 1,6 prosenttia. Japanin jeni kurssi vahvistui suhteessa dollariin.

Trumpin perjantaiksi Floridaan suunniteltu kampanjamatka on peruttu.

Aikaisemmin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin koronatartunta. Hän matkusti Trumpin mukana presidentin lentokoneessa vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina.

Hicks on toiminut aiemmin Valkoisen talon viestintäpäällikkönä, mutta jätti tehtävänsä vuonna 2018. Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana.

Hän on kuulunut Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Trumpin lähellä tartuntoja aiemminkin

Hicks ei ole ensimmäinen Trumpin henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka on saanut koronatartunnan. Koronatartuntoja todettiin Trumpin vaalikampanjan työntekijöiden keskuudessa muun muassa kesäkuussa Oklahoman Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatilaisuuden jälkeen.

Tulsassa havaittiin vaalitilaisuuden jälkeen piikki koronatartunnoissa.

Trump ei myöskään juuri koskaan pidä julkisesti kasvomaskia. Hän on perustellut maskittomuuttaan toistuvilla koronatesteillä.

EU:n Michel ja Britannian Johnson toivovat Trumpeille pikaista paranemista

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel toivottaa Twitterissä pikaista paranemista koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneille presidentti Donald Trumpille ja hänen vaimolleen Melanialle. Michelin mukaan covid-19-tauti on taistelu, jota me kaikki käymme joka päivä riippumatta siitä, missä asumme.

Michel johtaa parhaillaan Brysselissä toista päivää jatkuvaa EU:n huippukokousta.

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson on tviitannut omat paranemistoivotuksensa Trumpeille. Aiemmin tänä vuonna koronaan sairastuneella ja hetkeksi tehohoitoon joutuneella Johnsonilla on omakohtaista kokemusta siitä, kuinka vakava tauti covid-19 voi olla.

Epidemian alkuvaiheessa keväällä niin Johnson kuin Trumpikin profiloituivat johtajina, jotka vähättelivät koronaviruksen muodostamaa uhkaa.

Yhdysvaltain ulkoministeri vakuutti Kroatiassa, ettei hänellä ole koronaa

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kertoo, ettei ole saanut koronavirustartuntaa. Kroatiassa parhaillaan vierailulla oleva Pompeo sanoi testituloksiensa olevan negatiivisia ja kehui voivansa mainiosti.

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja vaimollaan Melanialla on todettu koronavirustartunta. Tartunnat todettiin sen jälkeen kun Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä rekisteröitiin koronatartunta.