USA ja Venäjä neuvottelevat ydinasevalvonnasta Helsingissä – Niinistö ja Haavisto tapaavat neuvottelijat keskustelujen jälkeen

Neuvottelut ovat jatkoa kesällä Wienissä alkaneelle keskustelukierrokselle. Kuvassa Yhdysvaltain suurlähettiläs Marshall Billingslea Wienissä kesäkuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvallat ja Venäjä neuvottelevat tänään Helsingissä strategisesta vakaudesta ja ydinasevalvonnasta. Ulkoministeriön mukaan neuvottelujen aikataulua ja tarkempaa paikkaa ei kerrota.

Tasavallan presidentin kanslia kertoo, että neuvottelut ovat jatkoa kesällä Wienissä alkaneelle keskustelukierrokselle.

Neuvotteluihin osallistuvat Yhdysvaltain presidentin asevalvonnan erityisedustaja Marshall Billingslea ja Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov. Samat edustajat olivat mukana myös Wienin neuvotteluissa elokuussa.

Presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tapaavat Billingslean ja varaulkoministeri Rjabkovin keskustelujen jälkeen.

Presidentin kanslian mukaan tuloksista tiedottaminen on osapuolten päätettävissä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kommentoiko presidentti tapaamisen jälkeen medialle.

Yhdysvaltain ja Venäjän varaulkoministerit tapasivat Helsingissä myös neuvottelujen edellisellä kierroksella vuonna 2017. Niinistö tapasi neuvottelijat tuolloinkin.

Presidentin kanslian tiedotteessa todetaan, että Suomi toivottaa neuvottelijat jälleen tervetulleiksi.

– Suomi on aina valmis tarjoamaan hyviä palveluksiaan rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi. Luottamuksellisen ympäristön tarjoaminen dialogille, osapuolten toiveiden mukaisesti, on tärkeä osa tätä työtä.

Venäläisen Kommersant-lehden mukaan neuvottelut liittyvät ydinaseita säätelevään Uuteen Start -sopimukseen. Se on umpeutumassa helmikuussa, ellei sopimusta päätetä jatkaa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut