Ranska kumoaa tilapäisesti mehiläisille tuhoisana pidettyjen torjunta-aineiden käyttökiellon

STT–AFP

Ranskassa parlamentin alahuone on hyväksynyt päätöksen, jolla kumotaan tilapäisesti tuhohyönteisten torjuntaan käytettyjen neonikotinoidien käyttökielto. Syynä ovat kirvat, jotka uhkaavat tuhota maan tärkeän sokerijuurikassadon.

Ranska on Euroopan suurin sokerijuurikkaiden tuottaja. Viljelijöiden mukaan neonikotinoidit ovat ainoa torjunta-aine, joka tepsii kirvoihin.

Ranskan kielsi neonikotinoidit pari vuotta sitten päätöksellä, joka oli laajempi ja meni pidemmälle kuin EU:ssa hyväksytty vastaava kielto.

Neonikotinoideja on pidetty yhtenä tärkeänä syynä mehiläisten ja muiden elintärkeiden pölyttäjien huolestuttavaan vähenemiseen. Neonikotinoidien on havaittu muun muassa heikentävän mehiläisten suuntavaistoa ja heikentävän niiden vastustuskykyä.

YK on varoittanut, että jopa puolet maailman pölyttäjähyönteisistä saattaa hävitä.

Ranskan parlamentin alahuoneen kumoamispäätös on vielä hyväksyttävä senaatissa. Viljelijäjärjestöt olivat päätökseen tyytyväisiä, ympäristöjärjestö Greenpeace taas valitti suojeluasioissa otettua takapakkia.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut