Pitkään hoitoa odottaneita on ennätyksellisen paljon, kertoo THL

Pitkään hoitoa odottaneiden osuus on kasvanut huhtikuun lopusta. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Lähes 137 000 potilasta odotti elokuun lopussa pääsyä hoitoon sairaanhoitopiirien sairaaloihin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Heistä 13 prosenttia oli odottanut yli puoli vuotta pääsyä kiireettömään hoitoon. Pitkään hoitoa odottaneiden osuus on kasvanut huhtikuun lopusta, jolloin heitä oli kuusi prosenttia kaikista odottajista.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana sairaanhoitopiireissä yli puoli vuotta kiireetöntä hoitoa odottaneita on ollut elokuun lopussa keskimäärin noin 2 000. Tämän vuoden elokuussa heitä oli lähes 18 000.

Potilaita on lähetetty kiireettömään erikoissairaanhoitoon tänä vuonna vähemmän kuin kahtena edellisenä vuonna. Kiireettömän hoidon lähetteitä saapui sairaanhoitopiireihin tammi–elokuussa 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Alueelliset erot odotusajoissa kiireettömään erikoissairaanhoitoon vaihtelevat. Lyhyin odotusaika oli Kymenlaaksossa ja pisin Päijät-Hämeessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut