Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukuisia liikennesääntöjä törkeästi rikkonut mies kaahasi järjettömästi ja törmäili vastaantuleviin autoihin – syytetään kymmenestä tapon yrityksestä

Pakettiautollaan vastaantulevien kaistalla kaahanneelle ja useisiin autoihin törmänneelle miehelle luettiin keskiviikkona syytteet kymmenestä tapon yrityksestä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii miehelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Syytteissä on kyse tapahtumista Aurassa, Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Rymättylässä 10. heinäkuuta viime kesänä. Syyttäjän mukaan mies ajoi huomattavaa ylinopeutta, ohitti muita autoja vaarallisesti ja liikennesääntöjen vastaisesti sekä rikkoi muutenkin liikennesääntöjä.

Tieosuuksilla oli tapahtuma-aikaan runsaasti muuta liikennettä. Syytteiden mukaan mies ajoi toistuvasti vastaantulevan liikenteen kaistalla niin, että muut autot joutuivat väistämään pakettiautoa pientareelle. Mies myös osui autollaan moniin muihin ajoneuvoihin. Useat ihmiset saivat eriasteisia vammoja ja autoihin tuli vaurioita.

Pakeni 130 km/h, sai väistettyä piikkimattoa

Kun poliisipartio lähti ajamaan miestä takaa, tämä pakeni ajamalla vastaantulevan liikenteen kaistalla 130 kilometrin tuntivauhtia 80 kilometrin rajoitusalueella. Naantalissa Luonnonmaan kohdalla poliisi yritti pysäyttää miestä piikkimatolla, mutta miehen onnistui väistää sitä.

Pakomatka jatkui Ukko-Pekan sillalle ja Kuparinvuoren tunneliin, missä vastaan tullut auto joutui väistämään pakettiautoa tunnelin seinän vieressä olleelle korokkeelle välttääkseen törmäyksen, syytteissä sanotaan.

Naantalissa lähellä Armonlaaksontien ja Ruonan yhdystien risteystä miestä vastaan tuli Turun suunnasta peräkkäin kolme henkilöautoa, joita päin mies ajoi vauhtia hidastamatta. Jonossa ensimmäisen auton onnistui väistää vasemmalle, jolloin pakettiauto osui sen kylkeen. Toinen auto väisti oikealle ja törmäsi samalla lyhtypylvääseen. Pakettiauto osui myös tämän auton kylkeen ja vielä kolmannen auton kylkeen ennen kuin pyörähti kattonsa kautta ympäri.

Uskoi pystyvänsä väistämään v astaantulijoita

Syyttäjän haastehakemuksesta ei selviä mitään syytä miehen menettelylle. Esitutkinnassa mies oli syyttäjän mukaan kertonut ajaneensa "vähän lujaa", varsinkin Naantalissa.

Hän oli myös sanonut, että yritti väistää vastaantulevia autoja Ruonan yhdystien risteyksessä. Mies ei oman kertomansa mukaan pitänyt mahdollisena sitä, että kukaan voisi kuolla, koska oli varma, että pystyy väistämään vastaantulijoita.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.