Kymmenettuhannet israelilaiset jatkoivat mielenosoittamista – uusien rajoitusten mukaan kodista ei saa poistua kilometriä kauemmaksi

Netanjahua vastustavat mielenosoittajat ovat kokoontuneet lauantaisin heinäkuusta lähtien. Protesteissa on muun muassa kritisoitu pääministerin koronatoimia ja maan taloustilannetta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kymmenettuhannet israelilaiset osoittivat lauantaina mieltään ympäri maata pääministeri Benjamin Netanjahua vastaan, kirjoittaa israelilaislehti Haaretz .

Maan parlamentti hyväksyi viime viikolla lain, joka rajoittaa mielenosoituksia niin sanotun erityisen hätätilan aikana. Sen mukaan ihmiset eivät saa lähteä kodeistaan kilometriä kauemmaksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan mielenosoituksissa noudatettiin laajalti rajoituksia. Tel Avivissa mielenosoittajat kuitenkin ottivat yhteen poliisin kanssa.

Netanjahua vastustavat mielenosoittajat ovat kokoontuneet lauantaisin heinäkuusta lähtien. Protesteissa on muun muassa kritisoitu pääministerin koronatoimia ja maan taloustilannetta.

Noin yhdeksän miljoonan asukkaan maassa on vahvistettu yhteensä yli 280 000 koronavirustartuntaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut