Valasveistos pelasti pyrstöllään metronkuljettajan hengen Hollannissa

Metrojuna suistui toistaiseksi tuntemattomasta syystä raiteilta ja syöksyi kohti betonitasanteen reunaa, kun veistos pysäytti sen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Taide on hyväksi ihmisille. Näin voi todeta ainakin se hollantilainen metronkuljettaja, jonka hengen pelasti valasveistoksen pyrstö. Sattuvasti taideteoksen nimikin oli Valaanpyrstön pelastama.

Turma sattui De Akkersin metroasemalla Spijkenissessä Rotterdamin satamakaupungin lähellä hieman puolenyön jälkeen maanantain vastaisena yönä.

Metrojuna suistui toistaiseksi tuntemattomasta syystä raiteilta ja syöksyi läpi pysäyttämien kohti betonitasanteen reunaa, kun veistos pysäytti sen. Ensimmäinen metrovaunu jäi killumaan puolittain ilmaan, mutta kuljettaja pääsi junasta omin avuin turvaan.

Veistoksen suunnitellut arkkitehti Maarten Struijs oli yllättynyt siitä, että veistos kesti junan painon. Viranomaiset pohtivat maanantaina kuumeisesti, miten juna saataisiin pois oudosta sijaintipaikastaan.

Struijsin mukaan veistokseen pysähtynyt ja ilmassa killuva juna on jo sinällään taideteos.

– Vaikka en kyllä olisi koskaan osannut ajatella sen toimivan niinkin, Strujs sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut