Lakihankkeellaan brexit-sopimusta vesittävä Britannia ei vastannut EU:n kirjeeseen aiheesta

EU:n pääneuvottelijan Michel Barnierin on määrä kertoa neuvottelujen kulusta EU-parlamentille ja jäsenmaille tämän viikon aikana. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannia ei ole lähettänyt Euroopan unionille vastausta kirjeeseen, jossa EU vaati Britannialta selvitystä lakihankkeesta, joka on vesittämässä aiemmin solmittua erosopimusta.

Britannialla oli kuukausi aikaa vastata lokakuun alussa lähetettyyn kirjeeseen, mutta EU-komissio kertoi tänään, ettei se ole saanut kirjeeseen vastausta. Komissio pohtii parhaillaan seuraavia askelia oikeustoimien jatkamiseksi. Komissio voi edetä perustellun lausunnon lähettämiseen, eli virallisen kehotukseen noudattaa sopimusta. Aikanaan asia voi edetä tuomioistuinkäsittelyyn asti.

Kiistelyllä sisämarkkinalaillaan Britannia pyrkii puuttumaan erosopimuksessa sovittuun Pohjois-Irlannin järjestelyyn. EU on vaatinut Britanniaa poistamaan lakiesityksestä kohdat, jotka ovat ristiriidassa brexit-sopimuksen kanssa.

Neuvottelut EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta jatkuvat edelleen. Komission mukaan kauppasopimuksesta neuvotellaan tällä viikolla Brysselissä. Keskusteluja käydään kaikista asiaan liittyvistä kysymyksistä.

EU:n pääneuvottelijan Michel Barnierin on määrä kertoa neuvottelujen kulusta EU-parlamentille ja jäsenmaille kuluvan viikon aikana.

Britannian EU-eron jälkeinen siirtymäaika päättyy vuoden lopussa. Uuden suhteen sopimuksella on jo kova kiire, jos se halutaan saada voimaan vuodenvaihteessa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut