Ruotsalaisuuden päivää juhlitaan tänään poikkeusmenoin

Päivä on ollut liputuspäivä vuodesta 1979 saakka, ja se tunnetaan myös Kustaa Aadolfin päivänä. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Ruotsalaisuuden päivää juhlistetaan tänään koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Perinteisiä yleisiä tapahtumia ei tänä vuonna järjestetä, vaan Kokkolaan ja Turkuun kaavaillut juhlat siirretään ensi vuodelle.

Yleisten juhlallisuuksien sijaan Yle Teema & Fem -kanavalla näytetään kello 19.52 alkaen juhlapäivään liittyvä lähetys. Juhlalähetyksessä on mukana Folktinget -järjestö, ja lähetystä juontavat Sonja Kailassaari ja Mårten Svartström. Lähetyksessä nähdään musiikkiesityksiä, ja sen aikana muun muassa jaetaan Årets vardagshjälte – coronaåret 2020 -palkinto.

Ruotsalaisuuden päivä eli Svenska dagen juhlistaa suomenruotsalaisten oikeutta käyttää äidinkieltään Suomessa. Ruotsinkielisiä ihmisiä oli Tilastokeskuksen mukaan Suomessa viime vuonna noin 287 000.

Päivä on ollut liputuspäivä vuodesta 1979 saakka, ja se tunnetaan myös Kustaa Aadolfin päivänä.

Korjattu aiempaa uutista: Yle Teema & Fem -kanavan lähetys alkaa kello 19.52. Aiemmin uutisessa kerrottiin virheellisesti lähetyksen alkavan kello 18.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut