Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaleihin liittyvät protestit jatkuvat Yhdysvalloissa – Philadelphiassa poliisi pidätti kaksi miestä, joiden epäillään suunnitelleen iskua vaalikeskukseen

Yhdysvalloissa presidentinvaaleihin liittyvät mielenosoitukset ovat jatkuneet muun muassa Arizonan Phoenixissa.

Presidentti Donald Trumpia tukevat mielenosoittajat kokoontuivat torstai-iltana paikallista aikaa jo toista iltaa peräkkäin paikallisen ääntenlaskuviraston lähettyville osoittamaan mieltään, kertoo paikalliskanava 12News. Mielenosoittajat ovat kertoneet haluavansa "valvoa ääntenlaskua". Osa ihmisistä on huutanut myös Trumpille seuraavaa neljää vuotta.

AP ja Fox News ovat julistaneet demokraattien Joe Bidenin voittaneen Arizonassa, mutta monet muut kanavat pitävät tilannetta vielä liian epävarmana ennusteen tekoon.

Phoenixin lisäksi pieni joukko Trumpin kannattajia on kokoontunut omien sanojensa mukaan "valvomaan ääntenlaskua", kertoo Guardian .

Pennsylvaniassa Philadelphiassa Bidenin ja Trumpin tukijat taas muodostivat vastakkaisia mielenosoitusleirejä ääntenlaskutoimiston lähelle, kertoo Delware Online.

Paikallismedioiden mukaan poliisi on pidättänyt Philadelphiassa ääntenlaskukeskuksen ulkopuolella kaksi miestä, joiden epäillään suunnitelleen hyökkäystä keskukseen.

Paikalliskanava Action News 6abc kertoi aiemmin, että poliisin saaman vihjeen mukaan aseistautunut joukko oli liikkunut Hummer-tyyppisellä maastoautolla toteuttaakseen iskun keskukseen.

Trumpin tukiryhmässä huolestuttavaa "väkivaltaan yllyttämistä"

USA Today kertoo Facebookin sulkeneen yhden Trumpin kannattajaryhmän. Facebook kertoo, että ryhmässä oli esiintynyt "huolestuttavaa väkivaltaan yllyttämistä".

– Ryhmä perustettiin kyseenalaistamaan vaalien laillisuus, ja huomasimme joidenkin ryhmän jäsenten yllyttävän huolestuttavalla tavalla väkivaltaisuuksiin, somejätti perusteli päätöstään.

"Lopettakaa äänien varastaminen" -ryhmä keräsi muutamassa päivässä yli 350 000 jäsentä Facebookissa. Ryhmässä on muun muassa väitetty, että Joe Biden pyrkisi "varastamaan" vaalit Trumpilta.

Trump on pyrkinyt toistuvasti kyseenalaistamaan vaalien ja ääntenlaskennan luotettavuuden ilman mitään perusteita.