Koronalukujen päivitys viivästyy teknisen ongelman vuoksi – tilannekatsaus voi venyä maanantaille

THL lupaa, että päiväkohtaiset tapausmäärät raportoidaan viimeistään maanantaina. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Päivittäinen tiedottaminen koronatapauksista viivästyy, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL kertoo Twitter-tilillään , että tartuntatautirekisterissä on tekninen häiriö ja ongelmaa selvitetään. THL:n mukaan päiväkohtaiset tapausmäärät raportoidaan viimeistään maanantaina.

Viestintäpäällikkö Marko Lähteenmäki THL:stä kertoi lauantaina, että tiedot sairaanhoitopiireistä eivät ole päivittyneet tartuntatautirekisteriin eivätkä siten myöskään THL:n avoimen datan rajapintaan ja koronakartalle.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että lukuja mahdollisesti ei saada viikonlopun aikana, Lähteenmäki sanoi.

Suomen sairaanhoitopiireistä pienehkö osa päivittää koronatartuntalukuja omille kotisivuilleen. Näistä useimmissa oli lauantaina näkyvissä perjantaina päivitetyt tiedot.

Sairaanhoitopiirien kotisivujen koronaosiot sisältävät muun muassa ohjeita hoitoon hakeutumisesta sekä tietoa siitä, millaisia turvallisuusohjeita alueella on voimassa. Osa sairaanhoitopiireistä tarjoaa myös linkin THL:n koronakarttaan, joka siis ei lauantaina päivittynyt.

Luvut osin eri lähteistä

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin sivuilla päivitettyjä koronalukuja ei julkaista. Viestintäpäällikkö Niina Kauppisen mukaan THL:lle menee tietoja sekä Husin omista laboratorioista että alueella toimivista yksityisistä laboratorioista, joissa testejä tehdään.

– Husin lukuja ei kannata käyttää THL:n lukujen korvikkeena, kun ovat eri lähteistä, kertoi Kauppinen STT:lle sähköpostitse.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei sekään julkaise päiväkohtaisia koronatartuntalukuja kotisivuillaan. Tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala ei kertonut niitä myöskään puhelimitse.

– Meillä on kirjanpito hiukan erilainen kuin THL:llä, Rintala totesi.

Tuoreita tietoja kotisivuillaan julkaisevista Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei lauantain tietojen mukaan ollut raportoitu yhtään uutta tartuntaa edellisen vuorokauden aikana.

Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit kertoivat lauantaina päivitetyillä kotisivuillaan tartunnan saaneiden kokonaismäärät alueillaan, mutta eivät päiväkohtaisia tietoja.

Tartuntamäärät olleet kasvussa

Perjantaina THL kertoi, että viikoittaisessa vertailussa tartuntojen määrä on ollut kasvussa. Viikon kuluessa tartuntoja oli raportoitu 1 475, mikä oli 39 enemmän kuin edeltävällä viikolla. Kahden viikon jaksolla oli raportoitu 2 911 tartuntaa eli 17 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on vahvistettu pandemian aikana yli 17 000 koronavirustartuntaa. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on perjantain tietojen mukaan ollut yhteensä 362.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut